Velden zijn niet correct ingevuld

Anti nestborstels

Artikelnummer:

AanvragenAnti nestborstels
Anti nestborstels

Bouwprojecten die vertragingen oplopen door broedende vogels, een nachtmerrie voor elke aannemer. In de natuurwetgeving zijn de nesten, eieren en jonge vogels beschermd. Gedurende de gehele broedperiode mogen er in de buurt van het nest, geen bouwwerkzaamheden plaatsvinden.

Hoe kun je vogelnesten voorkomen?

Het is wel toegestaan om preventieve maatregelen te nemen. Dit wil zeggen dat je de toegang van broedplekken kunt versperren. Jobo heeft een eenvoudige en goedkope oplossing bedacht. Plaats grote ronde borstels in de dakgoot of onder de dakpannen en vogels zijn verleden tijd. Door middel van de koppelhaakjes kunnen de borstels aan elkaar gekoppeld worden en waaien ze niet uit de dakgoot. 

Na het voltooien van het bouwproject, kunnen de borstels uit de goten worden gehaald en opnieuw gebruikt worden. Uiteraard kunnen de borstels ook blijven liggen, zodat ongedierte wegblijft.

Belangrijk is om de borstels voor het broedseizoen te plaatsen. Het broedseizoen omvat geen vaste periode; het verschilt per vogelsoort en verstoring tijdens het broeden is het hele jaar strafbaar volgens de flora- en faunawet.

Standaard maten zijn Ø90mm / Ø120mm / 150mm  op een lengte van 1 meter. Andere maten zijn ook mogelijk, vraag naar de mogelijkheden en prijzen: mail naar info@jobo-borstels.nl of vul het formulier op deze pagina in.

Particulier? Klik hier en bestel op onze webshop.

Voor vragen kunt u bellen naar

(0528) 217123

Of neem contact op